Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Magneettierotus

Magneettierotus on yksi rikastuksen perusmenetelmiä, jota käytetään erilaisia magneettisia ominaisuuksia omaavien mineraalien erottamiseen. Tyypillisesti erotusmenetelmää käytetään rautamalmien rikastuksessa, mutta myös erilaisten kombinaatioprosessien osana.

Sekä kesto- että sähkömagneettierotintekniikka ovat ottaneet viime aikoina edistysaskelia. Kestomagneettien neodyymimagneetit ja sähköisissä suprajohtavien ja muiden vahvamagneettierottimien kehitystyö ovat avanneet uusia sovellutusmahdollisuuksia menetelmälle.

GTK Mineraalitekniikassa löytyy magneettierotustutkimukseen monipuoliset laitteistot ja kokemusta erilaisten malmien ja muiden näytteiden rikastamisesta, sekä laboratoriopanoskokeista, että jatkuvatoimisista koetehdasajoista.

Perustutkimukseen on käytettävissä Dings-Davis Tube (DDT) erotin ja Frantz-erotin mineralogisten näytteiden testaamiseen. Näytteiden ominaisuuksien määrittelyyn on Satmagan magnetiittianalysaattori ja MSB-laite suskeptibiliteettien mittaukseen.

Erottimien kenttien mittauksiin on käytettävissä Bellin gaussimittari.

Laboratoriotutkimuksiin on käytettävissä konventionaaliset Salan märkäheikko-magneettierottimet ja kuivat neodyymihihnaerottimet, joiden kenttävoimakkuus on voimakkaimmillaan n. 1 T. HGMS-erotuksia suoritetaan Salan erottimella, jonka max. kenttävoimakkuus on 2 T.

Koetehtaalla erotuksiin on käytettävissä konventionaaliset Salan märkäheikkomagneettirummut ja uusimpana erotintyyppinä jatkuvatoiminen SLon high gradient erotin, jossa maksimi kenttävoimakkuus on n. 1 T.

arrow Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Takaisin

 
 

Magneettierotus