Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Tutkimuslaitteet ja menetelmät

 
Tutkimuksesta prosessien suunnitteluun

Malmiesiintymien arviointia ja kannattavuuslaskelmia varten GTK Mineraalitekniikka suorittaa kaivosyhtiöille rikastustutkimuksia alkaen laboratoriokokeista ja päätyen pilot-ajoihin koetehtaassa.

Lue lisää

 
Hienonnus

Hienonnus on vaativimpia mineraalitekniikan osaprosesseja, sillä oikean murskaus- ja jauhatusprosessin valinta on olennainen osa erotusprosessin onnistumista.

Lue lisää

 
Hydrometallurgia ja bioprosessointi

Laboratoriomme hydrometallurgiseen osaamiseen sisältyvät kullan syanidiliuotukset, erilaiset happoliuotukset malmeille ja kuonamateriaaleille sekä paineliuotukset.

Lue lisää

 
Kierrätys- ja ympäristötutkimukset

Mineraalitekniikan yksikköprosessien soveltuvuus ympäristö- ja kierrätystutkimuksiin on todennettu useissa eri hankkeissamme, esimerkkeinä pilaantuneiden maiden puhdistus sekä metallien erottaminen teollisuuskuonista. Menetelmiä ja uusia hyödyntämiskohteita kehitetään jatkuvasti.

Lue lisää

 
Painovoima- ja raskasväliaine-erotus

Painovoima- ja raskasväliaine-erotusmenetelmiä käytetään ominaispainoeroja omaavien mineraalien erottamiseen.

Lue lisää

 
Magneettierotus

Magneettierotus on yksi rikastuksen perusmenetelmiä, jota käytetään erilaisia magneettisia ominaisuuksia omaavien mineraalien erottamiseen. Tyypillisesti erotusmenetelmää käytetään rautamalmien rikastuksessa, mutta myös erilaisten kombinaatioprosessien osana.

Lue lisää

 
Prosessikemia 

Prosessikemian tutkimuksessa keskitytään rikastusprosesseissa tapahtuvien fysikaalis-kemiallisten vuorovaikutusten tunnistamiseen ja seurantaan.

Lue lisää

 
Vaahdotus

Vaahdotus on yleisin rikastusmenetelmä sekä metalleja sisältäville malmeille että teollisuusmineraaleille. Vaahdotusta voidaan lisäksi käyttää mm. kierrätysmateriaalien käsittelyssä, pilaantuneiden maiden puhdistuksessa, paperin siistauksessa ja vedenpuhdistuksessa.

Lue lisää
 
Mineralogia

GTK:n mineraalitekniikan mineralogian ryhmä koostuu osaavista tutkijoista, jotka ovat erikoistuneet prosessimineralogiaan. Tarjoamme asiakkaillemme korkeatasoisia tutkimuksia nykyaikaisilla laitteistoilla.

Lue lisää