Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde: 029 503 0000

Sähköposti: 
- kirjaamo: gtk_gtk.fi 
- henkilöstö: etunimi.sukunimi_gtk.fi

GTK:n toimipaikat ja yhteystiedot

Johto- ja vastuuhenkilöt

Käännösperiaate

GTK julkaisee geologisia tietoja eri kohderyhmille pääasiassa internetin kautta.

GTK käyttää verkkosivuillaan suomea, englantia ja ruotsia. Sisältö vaihtelee yleisön mukaan, ja kieliversiot eroavat toisistaan. GTK:lla ei ole yhtä lähdekieltä, vaan aineistot laaditaan yhdellä virallisista kielistä ja käännetään tapauskohtaisesti valikoiduille kielille.

GTK:n tavoitteena on tarjota laaja-alaisia geologisia tietoja sekä asiantuntijoille että geologiasta yleisesti kiinnostuneille henkilöille. Koska geologian asiantuntijat käyttävät maailmanlaajuisesti englantia, GTK:n englanninkielisillä verkkosivuilla on laaja esitys geologisista tiedoista. Vastaavasti suomenkieliset ja etenkin ruotsinkieliset sivut ovat suppeampia.

Harrastajille tarkoitettujen geologiaa kuvaavien sivujen pääkielenä on suomi, ja ne painottuvat Suomessa esiintyviin geologisiin ilmiöihin.

Perustiedot GTK:sta esitetään ruotsiksi, englanniksi ja suomeksi.

Geologian tutkimuskeskuksen päätoimipaikka on Espoossa, ja se käyttää tiedotuksessaan brittienglantia. Tiedotteet julkaistaan paperimuodossa tai internetissä.

Tilinpäätöksissä, teknisissä määrittelyissä, taloudellisissa asiakirjoissa ja lakisääteisissä ilmoituksissa on aineistoa, jota ei voida kääntää, ja siksi ne esitetään ainoastaan suomeksi.

Palaute

Jos havaitset virheitä laatimissamme käännöksissä tai haluat antaa meille muuta palautetta, lähetä sähköpostia osoitteeseen viestinta_gtk.fi.

 

arrow Takaisin etusivulle