Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Tutkimus- ja näyteaineistot

Tutkimusaineistot

Yli 130-vuotisen toimintansa aikana Geologian tutkimuskeskukseen on karttunut melkoinen kirjo erilaista tutkimusaineistoa, jota on täydentänyt muista organisaatioista haltuumme luovutettu aineisto.

Tärkein osa aineistosta (loppuraportit, valmiit kartta- ja paikkatietotuotteet jne.) on ladattavissa Hakku-palvelustamme, pääosin ilmaiseksi. Hakupalvelujen ulkopuolelle jäävien tutkimusaineistojen kuvailutietoja tullaan lähitulevaisuudessa saattamaan yleisesti saataville julkisen hakujärjestelmän kautta.

Näyteaineistot

Geologisessa tutkimuksessa ja raaka-ainevarojen arvioinnissa otetaan myös mittava määrä fyysisiä näytteitä ja osa tästä aineistosta säilytetään myöhempiä käyttötarpeita varten. Näytteenoton alkuperäisiin tarpeisiin perustuvat mittaus- ja analyysitiedot on tallennettu GTK:n tietovarastoihin. Ulkopuolisilla tahoilla voi kuitenkin olla tarve uusien ja erilaisten analyysien ja tulkintojen tekemiseen samasta aineistosta. Tätä silmällä pitäen olemme aloittaneet näytevarantojemme esittelyn muutamien aineistojen kuvauksilla. Uusia näyteaineistojen kuvauksia voidaan julkistaa sitä mukaa kun itse näytteet on järjestetty ja luetteloitu kokoelmiksi.

arrow Selaa näyteaineistojen kuvailutietoja

Huom! Tuotteistamattomien tutkimusaineistojen ja näyteaineistojen käyttöön saanti edellyttää usein sopimusta GTK:n kanssa, mm. siksi että osaan tutkimusaineistoja liittyy käyttörajoituksia ja näyteaineistojen käsittely on oltava säädeltyä mahdollisimman laajan käyttäjäkunnan turvaamiseksi.

Lisätietoja tutkimus- ja näyteaineistoista: geodata_gtk.fi

 
 

Näytekokoelmat

Tietotuotteiden käyttöehdot

arrow Peruslisenssi
arrow Avoin lisenssi
arrow Näyte- ja kokoelmapolitiikka
arrow Aineistopolitiikka