Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Mineraalitekniikka ja materiaalitutkimus

GTK:n laboratoriotoiminnot ja GTK Mintecin koetehdas ovat erikoistuneet palvelemaan mm. kaivos-, metalli, ympäristö- ja kemianteollisuuden alan toimijoita. Tutkimuskokonaisuus kattaa ketjun mineralogisesta ja isotooppigeologisesta tutkimuksesta ja laboratoriomitan rikastuskokeista lähtien aina jatkuvatoimisiin koetehdasmittakaavan ajoihin. Kokonaisuus on ainutlaatuinen myös kansainvälisesti tarkasteltuna. Tutkimukseen ja teknologioiden kehitykseen panostetaan yhteistyössä alan teollisuuden, laitetoimittajien sekä tutkimuslaitosten kanssa.

Tarjoamme räätälöityjä tutkimuspalveluja. Asiakas saa esimerkiksi malmien rikastamiseen tarvitsemansa palvelut saman katon alta. Tutkimuspalvelut tähtäävät mm. ekotehokkaiden prosessien kehittämiseen ja sen myötä alan teollisuuden kilpailukyvyn paranemiseen sekä mineraalivarojen ympäristöystävälliseen ja kestävän kehityksen mukaiseen käyttöön. Tuemme palveluillamme myös malminetsintää, kaivostoimintaa ja muita asiakkaita, joille tiedot mineraaleista tai isotooppigeologiasta ovat tärkeät. Tuotteet vaihtelevat yksittäisistä laboratoriomäärityksistä laajoihin, erikoisosaamista vaativiin tutkimusraportteihin. Nykyaikaiset laboratoriomenetelmät takaavat tiedot malmien ja kallioperän kivien alkuperästä ja iästä sekä antavat arvokasta lisätietoa kivinäytteiden malmimineraaleista, niiden koostumuksesta ja pitoisuuksista.

GTK:lla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus erilaisten malmityyppien ja geomateriaalien tutkimuksesta. Malmityypeistä kokemusta löytyy erittäin laajalla skaalalla mm. perus- sekä jalometalleista, teollisuusmineraaleista, harvinaisista maametalleista ja timanttiaihioista. Myös erilaiset kiertotalouden materiaalit kuten polttolaitosten tuhkat, metalliteollisuuden kuonat ja rikastushiekat kuuluvat osaamisalueeseen.

Tarjoamme seuraavat palvelut

arrow Ota yhteyttä asiantuntijoihimme