Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Geomatkailu

Geologia antaa elämyksellisen tavan lähestyä luontoa. Se on avain luonnon kokonaisuuksien ymmärtämiseen. Korkeatasoisten kohteiden, ohjelmapalvelujen ja luontoelämysten kysyntä on jatkuvassa kasvussa. Geologian tutkimuskeskus tarjoaa asiantuntemustaan geologisiin kohteisiin liittyvissä asioissa:

  • Geologisten luontokohteiden kartoitus (matkailullisesti tärkeiden alueiden ja luontokohteiden geologinen kartoitus mm. maailman luonnonperintö- ja Geopark-alueet)
  • Luontopolkujen suunnittelu ja toteutus
  • Geonäyttelyt: ideointi, suunnittelu ja toteutus
  • Kivipihat ja -puistot: ideointi, suunnittelu ja toteutus
  • Retkeilykartat
  • Luonto- ja ympäristökoulutus (räätälöityä koulutusta ja kursseja mm. luonto ja ympäristökasvatukseen, matkailu- ja eräopastukseen, kivi- ja mineraaliharrastukseen, geologisen opetus- ja havaintomateriaalin suunnittelu ja tuottaminen)

Geologia antaa myös mahdollisuuksia elinkeinoelämälle
- uusia työpaikkoja matkailussa, kivenjalostuksessa ja leirikoulutoiminnassa
- paikallisten luonnon erikoispiirteiden liittäminen osaksi matkailupalveluja
- viihtyisyyttä ja elämyksellisyyttä matkailukeskusten, puistojen ja koulujen yhteyteen
- opetuskohteita ja tietoa kouluille ja leirikouluille

 

Rokua Unesco Geopark 

Rokuan, Oulujärven ja Oulujokilaakson muodostama Rokua Geopark saavutti ensimmäisenä suomalaisena alueena UNESCOn suojeleman Geopark-verkoston jäsenyyden. Rokua Geopark on samalla pohjoisin maailmanlaajuisen Geopark-verkoston 111 kohdealueesta.

Rokua Geoparkin vahvuuksia ovat erinomaisesti näkyvä ja tulkittu jääkauden perintö, runsas matkailun palvelutarjonta hyvine majoitusmahdollisuuksineen, Rokuan kansallispuiston, Oulujärven ja muun alueen runsaat ja monipuoliset ulkoilureitit. Viime vuosina Rokua Geoparkiin on mm. rakennettu alueesta kertova pysyvä näyttely, kirjoitettu ensimmäinen kirja Rokuasta, laadittu ympäristökasvatuksen oppimateriaaleja ja uudistettu alueen retkeilyreittejä luontotauluineen.

GTK on ollut mukana Rokua Geoparkin kehittämisyhteistyössä sen alusta alkaen geologisena asiantuntijatahona. Työ on poikinut alueelle useita yhteistyö- ja tilaushankkeita sekä lukuisia tärkeitä sidosryhmäkontakteja ja se jatkuu myös tulevaisuudessa.

 arrow Lue lisää

 
 
 

Lisää aiheesta

arrow Retkeilykartat ja -oppaat